Thaise lamscurry met gekruide rijst

Thaise lamscurry met gekruide rijst

Thaise lamscurry met gekruide rijst

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

500 gr lamsboutlapjes
2 uien
1 teentje knoflook
5 zwarte peperkorrels
1 handje verse korianderblaadjes
1 dl volle yoghurt
1 eetl tomatenpuree
1 eetlrode currypasta
5 eetl olie
3 kruidnagels
1 kaneelstokje
250 gr rijst (toko)
8 dl warme kippenbouillon
4 bosuitjes

Bereiden

Voorbereiden:
Pel de uien en snipper ze fijn. Pel het teentje knoflook en pers deze uit. Kneus de peperkorrels. Snijd de korianderblaadjes in reepjes en bewaar deze in de koelkast . Snijd het vlees in blokjes. Meng de yoghurt, de tomatenpuree en de currypasta in een kom en schep het vlees erdoor.
Bereiden:
Verhit 3 eetl olie in een hapjespan en fruit de helft van de uien. Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin. Laat het vlees met 1 dl water afgedekt in ± 35 minuten op een sudderpitje gaar stoven. Roer het regelmatig door. Verhit de overige olie in een andere pan en bak de kruidnagels, de peperkorrels en het kaneelstokje ± 1 minuut. Fruit de overige ui en de knoflook ±5 minuten mee. Voeg de rijst toe en verwarm deze op laag vuur ± 1 minuut. Voeg de warme bouillon toe en kook de rijst in ± 15 minuten gaar. Laat de rijst afgedekt 10 minuten staan. Schep de koriander erdoor.
Garner de lamscurry met bosuitjes. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus